Gå videre
Afsendelse 1-2 hverdage | Worldwide forsendelse | Se showroom åbningstider eller book besøg
Afsendelse 1-2 hverdage | Worldwide forsendelse | Se showroom åbningstider eller book besøg

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Murano?

Murano er en ø ud for Venedig, Italien, som er verdenskendt for sin glaskunst og håndværket bag. I 1291 besluttede den italienske regering grundet brandfare, at glaspusterne udelukkende måtte arbejde på Murano øen. I de seneste 700 år blev alt fra glasflasken til spejlet opfundet af Murano glaspustere. 

Murano er dog langt mere end blot en smuk ø. At være Murano glaspuster er en særlig certificering og et kvalitetsstempel i sig selv. Det tager typisk 7-10 år at blive Murano glaspuster og er dermed forbeholdt de allerbedste. 

Læs mere om at besøge Murano øen her

Hvad er Murano lamper?

Murano lamper er håndlavet af italienske glaspustere fra Murano eller området omkring Murano. De er kendetegnet ved deres farverige glas, mønstre og særlige form. Hos Copenhagen Venice kuraterer vi udelukkende originale Murano lamper samt særlige interiør objekter. 

Læs om særlige kendetegn på Murano her

Hvordan bliver Murano lamperne produceret?

Vores Murano bord-, loft- og væglamper er pustet efter gammel tradition fra eller omkring området Murano. Maestros hedder glaspusterne og deres håndværk er videregivet gennem mange generationer. Der findes mange glasteknikker, men de italienske glaspustere fra Murano holder deres glasteknik og håndværk tæt indtil kroppen, men som med andet glas opvarmes det først, dernæst formes det. 

Hvordan får Muranoglas sin farve?

I arbejdsprocessen med at forme en glaslampe tilføres mineraler. Det er dem, der giver glasset den smukke farve. Ind i mellem bliver både guld og sølv brugt til at danne mønster i de forskellige glaslag på både lamper, bonbonniere og andre glasobjekter

Hvem er Copenhagen Venice?

Hos Copenhagen Venice har vi specialiseret os i at kuratere originale Murano lamper samt andet interiør. Vi har samlet på Murano glas i mange år og elsker at finde unikke Murano lamper. Det æstetiske udtryk, det fantastiske håndværk og funktionaliteten er bare noget af, hvad der driver os. 

Du kan læse mere om os her  

Hvordan finder jeg jeres showroom?

Besøg vores showroom på

Prags Boulevard 43, 2300 København.

Vores showroom er placeret på det urbane Amagerbro og kan let tilgås med bil (parkering ved døren). Benytter du offentlig transport er vi i gåafstand fra Amagerbro metrostation og flere buslinjer. Vi ser frem til dit besøg!

Åbningstider: 
Torsdag 12.00-18.00
Lørdag 10.00-14.00 
Samt efter aftale. 

Se kort her 

Betaling

Betaler du online via vores webshop www.copenhagenvenice.com, kan du betale med Mobilepay, PayPal, Visa/Dankort, Maestro eller Mastercard. 

I showroomet modtager vi Mobilepay samt kontant betaling. 

Hvad er jeres returregler?

Handler du på vores webshop, har du 14 dages returret. Objekter købt i vores showroom tages ikke retur.

Emballage

Når du modtager din ordre, har vi pakket  den i en miljøvenlig papkasse, der er produceret af genbrugsmaterialer og plastfri. Vi pakker din ordre med biofyld, der er fremstillet af majsbaseret stivelse. Copenhagen Venice sørger for, at dit køb kommer sikkert og helt frem. 

Fragt 

Vi sender forsikret med tracking nummer og du kan følge din ordre, fra vi afsender den til du står med den i hænderne. Vi sender primært med Postnord, nogle objekter kan dog blive afsendt med anden transportør grundet størrelse/vægt

Så snart din ordre er pakket, modtager du en mail fra Copenhagen Venice med al nødvendig information. 

Langt størstedelen af alle ordrer, afsendes inden for 24 timer. 

Fragtpriser

Hos Copenhagen Venice kuraterer og forhandler vi vintage glasobjekter, som kræver særlig påpasselig håndtering - og vi gør os altid omhyggelige ved indpakning af din ordre. Fragtprisen afhænger af hvert enkelt objekt og er synlig inden du afslutter din ordre online. 

- Nogle glasobjekter samt spejle/møbler er kun tilgængelige ved afhentning i vores showroom. Adresse: Prags Boulevard 43, showroom 5017. 2300 København S. 

Hvilke pære skal jeg bruge til min lampe?

Du kan sagtens bruge LED-pære og sågar Philips Hue til din vintage Murano lampe. Lamperne har E14 eller E27 fatning, og vi anbefaler 25 watt til bordlamper samt 40 watt eller 60 watt til loftlamper. 

Hvilken lampe skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken lampe du skal vælge, så står vi til rådighed i vores showroom eller online via contact@copenhagenvenice.com. Vi har lamper til forskellige rum og behov, og vi hjælper dig med at finde den rette størrelse, form og farve, hvis du er i tvivl.

Hvad er en Murano mushroom lampe?

Kender du ikke allerede til den ikoniske mushroom lampe, har du noget helt særligt i vente. I 1960/70erne kom den svampeformede lampe til verden og i de seneste år er den virkelig blevet eftertragtet blandt samlere og design entusiaster . Designet blev udviklet af Murano glaspustere og lampen blev blæst ud i ét stykke glas - mest genkendelig er modellen fra brandet Murano Vetri med swirl mønster.

Læs mere om Murano mushroom lamper her 

Læs om de mest sjældne designs her 

Hvad er swirl?

Det er måske det mest ikoniske ved de Murano lamper, som Copenhagen Venice kuraterer. Swirl er et mundblæst mønster, der snor sig gennem glasset og det er en svær teknik at mestre for glaspusterne. Teknikken blev primært arbejdet med på Murano i 1960/70erne og er i dag et sjældent håndværk kun få af glaspusterne besidder. Du kan ofte mærke strukturen på lampens swirl, hvis du lader hænderne glide over glasset og det har et levende udtryk i dagslys. 

Hvor kan jeg se Murano lamperne?

Du er altid velkommen i vores showroom i København. Har du ikke mulighed for at besøge os fysisk, hjælper vi dig gerne online.  
Adresse: Prags Boulevard 43, 2300 København S.
Email: contact@copenhagenvenice.com

Hvad er en plafond?

Leder du efter en loftlampe, som sidder tæt til loftet og ikke kræver for meget plads eller loftshøjde, men alligevel bringer noget ekstra til din indretning, er en Murano plafond lampe et oplagt valg. En plafond lampe er flad på bagsiden og kan derfor monteres direkte på loftet eller væggen. Den er især populær til entréen, badeværelse eller soveværelse. Hos Copenhagen Venice elsker vi plafond lamper og har altid et stort udvalg i forskellige udformninger, nuancer og størrelser. Som du måske allerede har opdaget, har vi også mange forskellige Murano bordlamper på lager.


Har du andre spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Kontakt os via vores webshop eller showroom, hvis du har spørgsmål eller ønsker.

Vi glæder os til at høre fra dig.